تحلیل اولیه از بخشنامه‌ی انسداد حساب‌های بانکی شرکت‌های دولتی

ساخت وبلاگ

تحلیل اولیه از بخشنامه ی انسداد حساب های بانکی شرکت های دولتی

شرکت ها به جای فعالیت اقتصادی در حال بهره خواری هستند و اولین نتیجه ی این بخشنامه این است که بهره خواری شرکت ها متوقف می شود.

در ادامه بانک ها نیاز به جذب نقدینگی جدید پیدا می کنند و سه راه خواهند داشت:

1) بازی پونزی را ادامه بدهند 2) افزایش سرمایه بدهند 3) دارایی بفروشند.

راه اول غیراقتصادی و پرریسک است. راه دوم معقول است اما با توجه به این قیمت سهام بانک ها زیر 1000 ریال است غیرممکن است. راه سوم منجر به ترکیدن حباب قیمتی املاک خواهد شد.

اصلاحات اقتصادی دردآور است. اما وقتی همه دردش را تحمل کرده اند، چرا بهره خواران و بدهکاران بخش مسکن دردش را تحمل نکنند؟ کاسبان، تولیدکنندگان و سهامداران متضرر شده اند، مگر می شود بهره خواران و بدهکاران مستغلات ضرر نکنند؟ این تقدیر اقتصادی است و راه گریزی از آن وجود ندارد.

بررسی من از اقتصاد امریکا که کارآترین اقتصاد جهان و مستقل ترین نظام پولی را دارد نشان می دهد که آن ها نیز همین کار را کرده اند. البته یک سری تفاوت های ساختاری در اقتصاد ما وجود دارد که صرفاً ظاهر کار را تغییر می دهد اما در اصل موضوع تفاوتی ایجاد نمی کند.

کلیه ی فعالان اقتصادی معتقدند که با این نرخ های سود بانکی بالا فعالیت اقتصادی توجیه ندارد.

در آینده ابتدا حباب قیمتی مسکن خواهد ترکید و معادل 50% رشد قبلی را اصلاح می کند. سپس نرخ سود بانکی کاهش می یابد و در ادامه اقتصاد ایران از درون به واسطه ی مصرف داخلی و سرمایه گذاری داخلی رشد خوبی را تجربه خواهد کرد.

هیچ راهی وجود ندارد کسانی که در اوج قیمت مسکن با سفته بازی خرید کرده اند ضرر نکنند، غیرممکن است، باید ضرر کنند.

در همایش دورنمای اقتصاد ایران رییس پژوهشکده ی بانکی رسماً از لفظ بازی پونزی در مورد بانک ها استفاده کرد. در دانشگاه علامه نشستی در مورد بانک ها و کسب وکارها بود که یحیی آل اسحاق گفت من فقط یک جمله می گویم: "وضع بانک ها خیلی خرابه". دکتر تیمور رحمانی هم در همایش دورنمای اقتصاد ایران گفت: بانک مرکزی باید قطعاً نرخ سود رو پایین بیاورد ولی اول باید "طرح نجات بانکی" را اجرا کند. اخیراً هم محسن رضایی در نامه ای به رییس جمهور گفته: "دولت باید با یک برنامه ی نجات بانکی، پول ملت را آزاد کند."

به نظر می رسد بانک ها ادغام می شوند و افزایش سرمایه می دهند و بخشی از پول های مردم در مؤسسات هم برای چندین سال بدون سود بلوکه می شود. اما بانک مرکزی قبل از افزایش سرمایه بانک ها را مجبور می کند دارایی های خود را بفروشند.

یک قانون مالیاتی جدید هم برای 28% مالیات بر اموال مازاد بانک ها داریم. سالی 3% هم زیادتر می شود.

هر چه هست یک شوک منفی به بازار ملک خواهیم داشت.

یک ابلاغیه هم اخیراً به بیمه ها شده که باید در 4 سال آینده نرخ سود بیمه های عمر و سرمایه را حداکثر به 10% برسانند.

محمد ماهیدشتی

کانال تلگرامی ما

https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg

به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی...
ما را در سایت به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0123movafagh9 بازدید : 209 تاريخ : چهارشنبه 25 اسفند 1395 ساعت: 11:26