ضرورت‌های استارت‌آپ در حوزه‌های گردشگری

ساخت وبلاگ

ضرورت های استارت آپ در حوزه های گردشگری


علی فولادی طوسی
طبق آمارهای رسمی سال گذشته حدود ۱۰میلیون و ۵۰۰هزار نفر پرواز داخلی در ایران داشتیم، حدود ۲۴میلیون نفر با قطار جابه جا شده اند و نزدیک به ۱۷۹میلیون نفر از حمل و نقل جاده ای استفاده کرده اند. پروازهای بین المللی هم به صورت رفت و برگشت که یک سر مقصد ایران بوده، حدود ۶میلیون نفر پرواز انجام شده است. وجود چنین ظرفیتی موجب شده تا تیم بلیت بین در حوزه فروش بلیت کار کنند و البته تمرکز فعلی شان روی فروش بلیت هواپیماست.

اما در مورد سایر ظرفیت های حوزه گردشگری برای راه اندازی استارت آپ باید بگویم که گردشگری با همه گستردگی اش هنوز نتوانسته ظرفیت هایش را برای جذب گردشگر نشان دهد. هنوز درآمدزایی قابل توجهی از این حوزه نشده و همین امر می تواند زمینه ساز حضور استارت آپ ها باشد تا رونقی به این حوزه بدهند.

مثلا در حال حاضر سفر در ایران مقوله ای گران محسوب می شود. به همین جهت اغلب سفرها، سفرهای تفریحی و برمبنای گردشگری نیستند. بنابراین اگر استارت آپی به دنبال معرفی مکان های دیدنی نزدیک به محل زندگی افراد، ارزان و کم هزینه باشد، با استقبال خوبی روبه رو می شود. همچنین حوزه های دیگری هم برای راه اندازی استارت آپ وجود دارد. مثلا معرفی مکان های استقرار که بتوان به راحتی و با کمترین هزینه از آنها استفاده کرد. چون عموم مردم ایران کمتر به دنبال استفاده از هتل بوده و بیشتر به دنبال محل های اقامتی ارزان قیمت هستند؛ مانند انواع کمپ های گردشگری. اگر چنین امری رخ دهد، مهم ترین نتیجه اش رونق گردشگری است چون براساس مطالعاتی که ما داشته ایم، یکی از دلایل مهم سفر ایرانیان به خارج از کشور و مثلا کشورهای همسایه، عدم شناخت جاذبه های داخلی است.

همچنین گردشگران خارجی مشتاق هستند که اطلاعاتی به زبان خودشان دریافت کنند اما با اینکه تنوع بالایی از گردشگران ملت های مختلف به ایران می آیند حتی اگر تعدادشان اندک باشد، محتوایی براساس سایر زبان ها تولید نمی شود و آنچه تاکنون در زمینه آن استارت آپ راه اندازی شده مانند فروش بلیت و... مربوط به نیازهای فعال است. اما نیازهای غیرفعال زیادی نیز وجود دارند که یا کسی از آنها خبر ندارد یا اقدام عملی در موردشان صورت نگرفته است. استارت آپ ها حتی می توانند به وجود آورنده نیازهایی باشند و امکانات و خدماتی به گردشگران ارائه کنند که شاید خودشان از آن مطلع نیستند؛ یعنی به دنبال همین نیازهای غیرفعال بروند. در مناطق محلی به ارائه خدماتی بپردازند که یکی از آنها می تواند آموختن هنرهای محلی به گردشگران باشد. راه اندازی ورک شاپ ها و ایجاد زمینه بازدید گردشگران تا مثلا بتوانند مسیر ساخت صنایع دستی مختلف را به چشم ببینند و تجربه کنند. در این زمینه در ابتدا بایدفرهنگ سازی ابتدایی صورت بگیرد.

از طرفی یکی از مهم ترین ویژگی هایی که راه اندازی کسب وکار در حوزه گردشگری دارد، به محلی بودن کسب وکارها باز می گردد. به این صورت که تمرکز بر راه اندازی کسب وکارهای محلی به نوعی اشتغال زایی در مناطق مختلف ایران را به همراه دارد و خود عاملی برای زدودن فقر است. چون گردشگری مانند کشاورزی نیست که نیاز به آب یا هوای بارانی و... داشته باشد بلکه گردشگر را به دل کویر هم می توان کشاند و در آنجا امکاناتی را برایش فراهم کرد و از این طریق به کسب درآمد پرداخت.

کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg

به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی...
ما را در سایت به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0123movafagh9 بازدید : 200 تاريخ : جمعه 27 اسفند 1395 ساعت: 22:16