آلمان چگونه غول اقتصادی شد؟

ساخت وبلاگ

آلمان چگونه غول اقتصادی شد؟

اقتصاد آلمان را در ایران به محصولات باکیفیت، نسبتاً گران، بادوام و متمایزش می شناسند. خودروهای بنز، بی ام و، پورشه، آئودی؛ ماشین ابزارهای ساخت و تولید؛ ابزارهای اندازه گیری؛ صنایع شیمیایی و هر چیز آلمانی دیگری همه به نوعی متمایز و برای مردم مطلوبند. آیا از خود پرسیده اید که چرا محصولات آلمانی چنین ویژگی هایی دارند؟


اگر تحولات اقتصاد جهان را دنبال کنید می دانید که در سال های پس از بحران اقتصادی سال 2008 و در شرایطی که اسپانیا، ایتالیا و حتی فرانسه مشکلات اقتصادی شدید را تجربه کردند، اقتصاد آلمان فقط قریب دو سال با مشکلات مواجه شد و پس از آن پویاترین اقتصاد اروپا و محور اتحادیه اروپا گردید. اقتصاد آلمان چگونه به چنین جایگاهی دست یافته است.


شما اگر تمایل ندارید متون خیلی تخصصی درباره ویژگی های اقتصاد آلمان بخوانید و در عین حال بخواهید بسیاری مطالب مهم و جذاب درباره اقتصاد و بنگاه های این کشور بدانید، کتاب <<رنسانس اقتصادی آلمان>> نوشته جک اوینگ با ترجمه محمدابراهیم محجوب، که شرکت چاپ و نشر بازرگانی آن را در 216 صفحه و با قیمت نوزده هزار تومان منتشر کرده است برای مقصود شما بسیار جذاب است.


کتاب در چهارده فصل به صورت مختصر ولی بسیار جذاب روح اقتصاد آلمانی را که در بنگاه های کوچک و متوسط، و تعامل آن ها با غول های بزرگی نظیر دایملر، بی ام و، آئودی و زیمنس حلول کرده است تشریح می کند. سیاست های شرکت های آلمانی در زمینه نیروی انسانی، اقتصاد اجتماعی آلمان، اصلاحات در روابط کارگر، کارفرما و دولت در عصر گرهارد شرودر، سیاست های خاص کارفرمایان آلمانی برای تأمین سرمایه، و نسبت بنگاه های آلمانی و جهانی شدن کار و تولید مباحث بسیار آموزنده ای برای همه علاقمندان اقتصاد، بازرگانی و تولید است.


من اما از میان همه فصول کتاب از فصل یازدهم با عنوان <<کارآموزی و تربیت نیروی ماهر>> بیشتر لذت بردم. شرح جک اوینگ درباره نظام آموزش و پرورش آلمان، مهارت آموزی در این نظام و چگونگی آماده سازی افراد برای بازار کار؛ و مقایسه آن با نظام آموزش و پرورش ما به قدری هشداردهنده و دردناک است که تا مدت ها شما را در فکر فرو خواهد برد. فصلی از کتاب درباره روابط کار در آلمان نیز حاوی ایده های بسیاری برای مقایسه و اندیشیدن درباره شرایط ایران است. عبارا زیر را از فصل یازده کتاب انتخاب کرده ام.


<<کارآموزها بعد از این که در برنامه کارآموزی پذیرفته شدند، چند هفته به کارخانه می روند، چند هفته به مدرسه. ... برنامه های کارآموزی شامل موادی است که طراحی شده اند برای کسب اطمینان از این که وقتی جوان وارد بازار کار می شود مهارتی برای عرضه داشته باشند نه این که از او به عنوان نیروی کار ارزان استفاده شود. نزدیک به 350 برنامه تأییدشده از این دست از آشپزی گرفته تا سلمانی، تعمیر تجهیزات صوتی-تصویری، و مدیریت کیفیت در صنعت خودرو، در کشور در جریان است. این نظام بازتابی است از شیفتگی آلمان نسبت به آموزش و عنوان دادن به کارکنان و گرایش به کدبندی تحصیلات. حتی کارگران نقاش و گل کار هم برنامه های کارآموزی سفت و سخت را باید طی کنند تا شایسته عنوان استادکار باشند.>>



خواندن این کتاب را می توان به همه علاقمندان مباحث توسعه، اقتصاد، مدیریت و صنعتی شدن توصیه کرد.

محمد فاضلی(استاد دانشگاه شهید بهشتی)

کانال تلگرامی عشق پول،دنیای تجارت کلیک کنید

به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی...
ما را در سایت به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0123movafagh9 بازدید : 236 تاريخ : چهارشنبه 9 اسفند 1396 ساعت: 21:31