سه استراتژی موثر برای مدیریت تعارض در محیط کار

ساخت وبلاگ

سه استراتژی موثر برای مدیریت تعارض در محیط کار



احتمالا همه ما در محیط کار با تعارض هایی مواجه بوده ایم که در روحیه ما تاثیر می گذارند، بازدهی مان را محدود می کنند و حتی ممکن است باعث شوند مجبور شویم سراغ شغل دیگری برویم.
شاید نتوان تعارض در محیط کار را به طور کامل از بین برد؛ اما اگر قادر باشید چنین اختلافی را هدایت و حل کنید خواهید دید که می توانید پویایی خود و تیم تان را بهبود ببخشید و با هم به نتایجی دست پیدا کنید که برای رسیدن به آنها تلاش کرده اید.

بیایید نگاهی به یک تعارض رایج در محیط کار بیندازیم. فرض کنیم یک مدیر جدید استخدام شده تا بر پروژه های خاص موجود در دپارتمان شما نظارت کند؛ اما شما اطمینان ندارید که نقش ها چگونه بازتعریف می شوند و مسوولیت ها به چه شکل تخصیص داده می شوند.

طبیعی است که در چنین موقعیتی احساس کنید کنترل اوضاع از دست تان خارج شده و از ناشناخته ها وحشت داشته باشید. برای اینکه اجازه ندهید تشویش بر شما غالب شود، باید خود را ملزم کنید تا حد امکان صادق و اهل ارتباط برقرارکردن باشید.

گفت وگویی سازنده با همتای جدیدتان می تواند به هر دوی شما کمک کند تا با واقعیت جدید سازگار شوید و در جهت اهداف مشترک با فشار روانی کمتر و درک بیشتر حرکت کنید.

با به کارگیری سه استراتژی زیر، می توانید شانس مسیری هموار را به سمت جلو به حداکثر برسانید.

1 دعوت نامه ای برای ملاقات درست کنید

ابتکار عمل را در دست بگیرید و با همکار جدیدتان ارتباط برقرار کنید. می توانید یک ایمیل بفرستید اما برای شروع، به این فکر کنید که فرد مقابل چه احساسی دارد. به هرحال، او به عنوان عضو جدید تیم وارد موقعیتی شده است که افراد از قبل با مسوولیت ها و نقش خود آشنا هستند و ممکن است این امر او را کمی دچار اضطراب کند.

عبارت هایی که در ابتدای پیام تان می نویسید می تواند چنین ساختاری داشته باشد: <<به راهنمایی شما در زمینه... نیاز دارم>> یا <<اگر امکان دارد درباره موضوع ... با هم صحبت کنیم>> یا <<آیا امکان دارد که...>>.
چنین عبارت هایی برای شروع مکالمه نشان دهنده این هستند که شما برای تجربه و قضاوت همکار جدیدتان احترام قائل هستید. این عبارات اطمینان خاطر می دهند که این دعوتی برای مبارزه نیست، بلکه تلاشی خالصانه برای ایجاد تفاهم و مصالحه است.
می توانید ایمیل تان را با خوش آمدگویی به آنها برای پیوستن به تیم شروع کنید.

2 محل گفت وگو را بی طرفانه انتخاب کنید

اگر می خواهید گفت وگویی موثر و مشترک داشته باشید به یک فضای بی طرف نیاز دارید. معمولا نمی توان موانع پیش روی ارتباط موثر را پیش بینی کرد. احتمال اینکه دفتر کار که ماهیتا محل قدرت است بتواند منجر به مدیریت صحیح و موثر تعارض شود کم است به خصوص اگر در دفتر خودتان و یا در دفتر همکارتان با او ملاقات کنید. پیشنهاد کنید با هم به کافه تریا بروید و قهوه بنوشید یا خارج از دفترکار به پیاده روی بروید.

3 با استراتژی باب گفت وگو را باز کنید

حالا وقت آن رسیده که برای گفت وگو آماده شوید. اگر در ابتدا علایق و نیازهای همکارتان را مدنظر قرار دهید به احتمال زیاد گفت وگوی موثری خواهید داشت. با در ذهن داشتن این موارد فرصت خواهید داشت تا حتی قبل از شروع مکالمه علایق مشترک و متفاوت تان را شناسایی کنید.
میlrm;توانید برای شروع مکالمه به همکارتان پیشنهاد بدهید که ابتدا او صحبت کند و بعد خودتان وارد بحث شوید. اگر قلبا علاقه مند به کشف زمینه مشترک با همکارتان باشید شیوه های مختلف بسیاری برای ورود به گفت وگو وجود دارد.

علاوه بر جستجوی نقاط مشترک حواس تان به عدم تقارن های احتمالی هم باشد. علایق ناهم راستا هم می توانند مفید باشد. مثلا شاید شما در موقیعتی مثل محیط کار از فکر کردن به پروژه های جدید و نظارت بر مرحله اکتشاف لذت ببرید درحالیکه همکارتان با مدیریت انجام پروژه شکوفا می شود. به چنین فرصت هایی برای تقسیم کار توجه کنید؛ آن وقت می توانید برای رسیدن به منافع مشترک با هم کار کنید.


وقتی در گفت وگو نوبت به شما می رسد می توانید دنبال راه هایی بگردید تا دیدگاه خودتان را مطرح کنید و در عین حال شکاف ها را هم برطرف کنید.

پر واضح است که هیچ کدام از این رویکردها آسان نیستند؛ به خصوص در موقعیت های احساسی. این رویکردها زمانبر هم هستند. مدیریت تعارض یک فرآیند است، نه یک رویداد. اما اگر این استراتژی ها را با خلوص نیت به کار گیرید می توانید بی درنگ از تنش فراتر بروید و ارتباط را به سمت مرحله موثرتری سوق دهید.

منبع: Harvard.edu

کانال تلگرامی عشق پول،دنیای تجارت کلیک کنید

به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی...
ما را در سایت به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0123movafagh9 بازدید : 231 تاريخ : شنبه 29 ارديبهشت 1397 ساعت: 19:49