هزینه های اولیه‌ استارتاپ را به چه مواردی تخصیص بدهیم؟

ساخت وبلاگ

هزینه های اولیه استارتاپ را به چه مواردی تخصیص بدهیم؟

مهدی زارع سریزدی

هزینه های اولیه ی استارتاپ باید با دقت و برنامه ریزی کامل انجام شوند چرا که سرمایه ی این شرکت ها در ابتدا محدود بوده و فرصت اشتباه به موسسان نمی دهد.

بوت استرپینگ یکی از بهترین و کارآمدترین روش های سرمایه گذاری استارتاپ در روزهای اولیه ی تاسیس است. البته این راهکار دشوارترین روش نیز محسوب می شود چرا که منابع مالی، زمان، تیم، نیروی انسانی و بسیاری منابع در آن بسیار محدود هستند. بوت استرپینگ اعتبار موسس و کنترل او روی استارتاپ را نیز افزایش می دهد؛ چرا که بدون وجود سرمایه گذاران یا مدیران بالادستی، به تنهایی تصمیم گیری می کند.

بوت استرپینگ به معنای راه اندازی استارتاپ با سرمایه ی شخصی و حداقل هزینه ها است
نکته ی اساسی در زمانی که سرمایه ی اولیه ی استارتاپ کم است یا به روش بوت استرپینگ کار می کند، انتخاب زمینه ی مناسب برای هزینه کردن سرمایه است. چرا که در این سبک از مدیریت استارتاپ اگر هزینه ها به درستی انتخاب نشوند، ممکن است موسس استارتاپ سرمایه را در مسائلی بی اهمیت هزینه کند و از سرمایه گذاری در بخش های با بازدهی بلندمدت غافل شود. در ادامه ی این مطلب زومیت به بررسی چهار زمینه ای می پردازیم که موسسان استارتاپ باید سرمایه ی خود را در آنها هزینه کنند.

ابزارهای مناسب
استارتاپ نیز مانند هر کسب وکار دیگر به ابزار مناسب احتیاج دارد. این ابزارها بسته به نوع شرکت می تواند نرم افزاری، سخت افزاری یا ابزارهای تولیدی باشد. به هر حال ابزار مناسب علاوه بر تضمین کیفیت خوب محصول نهایی، افزایش بازدهی و کارایی و کاهش هدررفت منابع را به همراه خواهد داشت.

ابزار آلات
حتی اگر محصول شما یک سرویس باشد، ابزارهای مناسب برای آن حیاتی هستند. کیفیت ایده ی شما، همچنین مالکیت معنوی آن و تمایز شما از بازار همگی در راه اندازی استارتاپ مهم هستند؛ اما اگر بازدهی اجرای ایده مناسب نباشد، تمامی این موارد بی فاید خواهند بود.

همان طور که اشاره شد در هزینه کردن سرمایه باید دقت به خرج دهید. پس در انتخاب و خرید ابزارها نیز حساس باشید. خرید آخرین مدل ابزارها با بیشتری امکانات، برای استارتاپ مناسب نیست. باید به دنبال مواردی باشید که قطعا نیازهای شما را به بهترین نحو برطرف کنند. امکانات اضافه، به معنای هزینه ی اضافه خواهند بود و شما را از هدف اولیه یعنی هزینه کردن هوشمندانه دور می کنند. در نهایت به این نکته توجه کنید که هر خرید در این مرحله، یک سرمایه گذاری است و قطعا باید سرمایه گذاری با بیشترین نرخ بازگشت را انتخاب کنید.

فضای کاری مناسب
موسسان و کارمندان شرکت های نوپا بسیار بیشتر از رقبای باسابقه ی خود در محیط کار می مانند. آنها وظایف و کارهای زیاد و زمان کمی برای انجام آنها دارند. در نتیجه در قدم اول باید به دنبال محل کاری راحت و ترجیحا جذاب باشید. البته محیط کار استارتاپ نباید آن چنان لوکس بوده یا تصویری بسیار بزرگتر از وضعیت کنونی استارتاپ را نشان دهد. همین که شما و همکاران از کار در آنجا راضی باشید، به هدف اولیه رسیده اید.

راحتی محل کار مهم تر از زیبایی و لوکس بودن آن است
علاوه بر انتخاب محل، وسایل دفتر کار نیز باید با دقت انتخاب شوند. میز، صندلی، نورپردازی، کمد و مواردی از این دست باید به بهترین نحو گزینش شوند تا فضایی ارگونومیک برای کارمندان ایجاد شود. نکته ی حیاتی در این بخش این است که به دنبال جلب توجه دیگران نباشید. محیط کاری هزینه ای است که به راحتی می تواند شما را گرفتار کند و بخش عظیمی از سرمایه را ببلعد. تنها زمانی که استارتاپ شما ارتباطات متعددی با افراد بیرون داشته و نیاز به جلسات متعدد داشته باشید، می توان محیط کار را کمی لوکس تر و گران تر انتخاب کرد.

موارد تاثیرگذار روی مشتری
این بخش به طور خلاصه مشخص می کند که سرمایه ی استارتاپ در تمام موارد باید در جایی هزینه شود که روی مشتری تاثیر می گذارد. به عنوان مثال افزایش انگیزه ی تیم نیز روی محصول نهایی و در نهایت روی مشتری تاثیر می گذارد؛ پس در این دسته بندی قرار می گیرد. همیشه پیش از تصمیم برای هر هزینه ی جدید، این سوال را از خود بپرسید: <<آیا روی تجربه ی مشتری تاثیر می گذارد؟>>

اگر پاسخ سوال بالا مثبت بود، مراحل بعدی آسان خواهند شد. باید بازگشت این سرمایه ی جدید را برای خودتان مشخص کنید. به بیان دیگر پس از رسیدن محصول به مراحل اولیه، هرگونه هزینه ی جدید برای بهبود آن باید به سود مشتری باشد تا در نهایت سود شما را نیز افزایش دهد. در غیر این صورت شما در حال خرج کردن بی دلیل سرمایه هستید که برای هیچ استارتاپی خوب نیست.

مدیریت تیم

همه ی کارشناسان کسب وکار در اهمیت تیم برای رشد استارتاپ هم عقیده هستند. شما هرچقدر هم که فردی سختکوش و باانگیزه باشید، در ادامه ی مسیر به کمک نیاز خواهید داشت. این کمک می تواند به شکل استخدام نیروهای آزادکار یا نیروهای ثابت باشد. به هر حال این هزینه، بخشی است که باید با دقت به آن پرداخته شود.

باارزش ترین سرمایه گذاری استارتاپ روی اعضای تیم انجام می شود
اکثر موسسان استارتاپ تجربه ی استخدام دیرهنگام نیرو را دارند. آنها با تصور صرفه جویی، زمان استخدام را عقب انداخته اند و در نهایت سرعت رشد خود را نیز کاهش داده اند. در نتیجه انتخاب زمان صحیح برای جذب نیرو از چالش های اساسی شما خواهد بود. استخدام نباید در زمانی انجام شود که سرتان شلوغ است؛ چرا که یک موسس استارتاپ همیشه کارهای زیادی برای انجام دارد. در مقابل بهترین زمان وقتی است که نیاز به انجام وظیفه ای هست و شما مهارت کافی برای انجام آن را ندارید. مدیر فروش، برنامه نویس، مدیر امور مالی و مواردی از این دست، قطعا جزو نیازهای اولیه ی شما خواهند بود. فراموش نکنید که نیروی کاری مناسب، بهترین سرمایه گذاری برای استارتاپ است.

کانال تلگرامی عشق پول،دنیای تجارت کلیک کنید

به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی...
ما را در سایت به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0123movafagh9 بازدید : 247 تاريخ : سه شنبه 8 خرداد 1397 ساعت: 5:30