چگونه با استرس های شغلی مقابله کنیم؟

ساخت وبلاگ

چگونه و با استرس و های شغلی و مقابله و کنیم؟ و

کارمندان در محل کار با استرس، عصبانیت، خستگی و از دست دادن انرژی مواجه می شوند که به دلیل عوامل استرس زا چون کار طولانی مدت، مشکلات مداوم و کار با منابع محدودتر از نیاز نمود پیدا می کنند.

تحقیقات حاکی از آن است، عوامل استرس زا به اضطراب، عصبانیت، رفتارهای غیراخلاقی، تصمیم گیری نادرست، خستگی مزمن و فرسودگی شغلی منجر می شود که در نهایت بهره وری فرد و شرکت را کاهش می دهد.

معمولا افراد به دو طریق با استرس محل کار مقابله می کنند:

▪️دست به اقدام زدن

راه اول، دست وپنجه نرم کردن با مشکلات است، یعنی روی کار استرس زا تمرکز می کنند تا آن را به سرانجام برسانند. کارمندان موفق و حرفه ای، معمولا تاکید دارند دست به اقدام بزنند.

▪️عقب نشینی و کناره گیری

راهکار دیگر، عقب نشینی و کناره گرفتن است. اینکه فرد به طور موقت موقعیت را ترک می کند و از محل استرس زا دور می شود. جدیدترین مطالعات، استراحت بین ساعات کاری را مفید تلقی می کند. به همین خاطر برخی شرکت های بزرگ، امکاناتی چون اتاق های استراحت و وسایل سرگرمی و ورزشی برای کارمندان خود درنظر گرفته اند تا امکان تجدید انرژی آنها را فراهم کنند.

البته هر دو راهکار با مشکلات عدیده ای همراه هستند. از نظر علمی و روانشناختی، انسان ها در مدیریت کارهای سخت، با محدودیت مواجه می شوند و نمی توانند همیشه سخت کار کنند. هرچند دوری از کار، روحیه و انرژی مان را برمی گرداند، اما مشکلات پایه ای استرس زا به قوت خود باقیست. وقتی بعد از استراحت به کارمان ادامه می دهیم، نه تنها با همان مسائل و مشکلات مواجهیم، بلکه ممکن است احساس گناه و اضطراب بیشتری به سراغ مان بیاید.

پس چطور می توانیم از تاثیر نامطلوب استرس بکاهیم؟
جدیدترین مطالعات، راهکار سومی را پیشنهاد می دهد و آن تمرکز بر یادگیری است. یادگیری می تواند به معنای انتخاب مهارت های جدید، جمع آوری اطلاعات جدید یا جستجوی چالش های فکری باشد.

پرداختن به فعالیت های یادگیری، کارمندان را از تاثیرات مخرب استرس از جمله احساسات منفی، رفتارهای غیراخلاقی و فرسودگی شغلی دور می کند.
یادگیری از یک جهت، اطلاعات و دانش جدیدی در اختیار ما قرار می دهد که برای حل مشکلات استرس زا در کوتاه مدت مفید هستند. از سوی دیگر، ما را با مهارت ها و توانایی های جدیدی آشنا می کند که برای جلوگیری از عوامل استرس زای آینده کاربرد دارند.

از نظر روانشناسی، وقتی آموخته های خود را در اختیار دیگران قرار می دهیم، احساس شایستگی و کارآمدی بیشتری داشته و به این باور می رسیم که توانایی لازم برای رسیدن به اهداف را داریم. علاوه بر آن، یادگیری ما را به اهداف اصلی رشد و توسعه می رساند. بدین ترتیب به جای اینکه فکر کنیم در قابلیت های فعلی، گرفتار شده ایم، مدام خود را در حال پیشرفت و توسعه می بینیم.

چطور می توانید برای غلبه بر استرس شغلی از راهکارهای یادگیری استفاده کنید؟

▪️ابتدا، از درون خود شروع کنید

لازم است چالش انجام کارهای استرس زا را در ذهن تان به شیوه ای متفاوت تعریف کنید. وقتی با یک موقعیت استرس زا مواجه می شوید، ذهنیت خود را از <<این یک وضعیت استرس زا است>> به <<این یک فرصت چالش برانگیز، اما لذت بخش برای یادگیری است>> تغییر دهید.

▪️با دیگران کار کنید و از آنها یاد بگیرید

به جای اینکه تنها در ذهن تان با یک موقعیت استرس زا بجنگید، سعی کنید از دیگران انرژی بگیرید. اگر درباره عوامل استرس زا با همکاران و دوستان خود صحبت کنید، قطعا از تجربیات و نگرش آنها بهره مند شده و به نکات ارزشمندی پی خواهید برد.

▪️فعالیت های یادگیری را فرصتی برای استراحت بدانید

اگر یک فعالیت یادگیری، شما را از فعالیت های کاری دور کند و در عین حال با روحیه تان سازگار باشد، از نظر روانی، تفکر و ذهن شما را سیراب می کند؛ اما اگر فعالیت یادگیری را فرصتی برای کسب انرژی بیشتر بدانید، تجربه ی مثبت و لذت بخشی جلوی راهتان خواهد بود.

یادگیری، بهترین فرصت برای مقابله با استرس شغلی است. البته نباید در انتظار یک موقعیت استرس زا باشید تا از فرصت های یادگیری استفاده کنید. حتی بدون وجود مشکلات، یادگیری به شما کمک می کند انعطاف پذیری بیشتری پیدا کنید و برای استرس های بعدی آماده شوید.

منبع: hbr

کانال تلگرامی عشق پول،دنیای تجارت کلیک کنید

به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی...
ما را در سایت به دست آوردن پول و موفقیت در زندگی فردی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0123movafagh9 بازدید : 254 تاريخ : جمعه 7 دی 1397 ساعت: 4:57